Vrienden

Mee blijven doen met je vrienden

Het is niet eenvoudig, maar vaak lukt het toch op een of andere manier mee te blijven doen met je vrienden. De verhalen op de website laten je zien dat er verschillende manieren zijn hoe je dit kunt bereiken. Bijvoorbeeld door ’s middags even te slapen en dan naar die leuke activiteit gaan. Of ’s ochtends toch thuisblijven om in de middag te kunnen sporten. Of Facetimen vanuit huis? Luister naar de ervaringen van Julian, Sophie, Lisa, Tjibbe en Wenyu.

Vrienden
volgens Julian

Meer thema’s

Wenyu: “Ik wilde op de fiets naar school. Om samen te zijn.”

Praten met vrienden over je aandoening

Er komt een moment dat je wilt uitleggen wat er met je aan de hand is. Dat kun je zelf doen, maar dat kun je ook laten doen door de leerkracht. Je voelt je daarna beter en je hebt meer het vertrouwen dat de medeleerlingen je niet zullen pesten. Een tip van Wenyu is om leerlingen duidelijk te maken dat ze niet over je moeten praten, maar dat ze je moeten vragen wat er aan de hand is.

Hoe je contact kunt houden met je vrienden

Met videoverbinding en laptops kun je bijvoorbeeld contact houden onder schooltijd, als je thuis moet blijven. Zelfs in de pauze heb je nog contact. Jouw vrienden zorgen ervoor dat ze de apparatuur iedere les voor je klaarzetten, zodat je contact blijft houden en de lessen kan volgen. Een tip die Julian geeft is om een elektrische fiets te gebruiken om naar school te gaan als je vaak moe bent. Dan kun je zelf naar school fietsen, samen met je vrienden.

[A /]