"Ik miste vooral mijn vrienden. Nu is het weer leuk."

Het verhaal van Wenyu

Wenyu is 12 jaar en blij zoals hij zelf zegt. Hij had een tumor bij zijn oog en hij heeft hiervoor veel bestralingen gehad. Bekijk hoe het met hem gaat op school en lees verder over hem.

Wenyu had een tumor bij zijn oog en hij heeft hiervoor veel bestralingen gehad. Hij staat nog steeds onder controle. De problemen ontstonden op de basisschool; inmiddels zit hij in de brugklas. Momenteel gaat hij dagelijks naar school. In het begin vond hij het erg spannend om naar school te gaan, want hij zag op tegen de reacties van de kinderen en hij was bang om gepest te worden, bijvoorbeeld vanwege zijn ooglapje. Hij heeft wekelijks begeleiding van de mentor en de betrokken leraren zijn geïnformeerd over de problemen van Wenyu. Zij overleggen met elkaar, maken afspraken hoe om te gaan met zijn aandoening en schrijven opvallende situaties of de reacties van kinderen op. Dit draagt bij aan een veilige sfeer en voorkomt dat hij wordt gepest. School is nu eigenlijk best leuk en hij is blij dat alles goed gaat.

“Ik heb het liefst dat ze het gewoon vragen. Dan kan ik het uitleggen, dan begrijpen ze het.”

Over zijn aandoening

Wenyu heeft een tumor bij zijn oog gehad. Ook moet hij een onderarm missen. Hij moet nog steeds terug voor controle naar het ziekenhuis, maar dat wordt minder. Het gaat dus goed!

Wist je dat?

Wenyu heeft net als Julian een elektrische fiets. Hij heeft ook een aanpassing voor zijn arm omdat het lastig fietsen is zonder twee handen. Zo kan hij toch naar school fietsen.

Wist je dat?

Wenyu is geadopteerd toen hij heel klein was.

Deel jouw verhaal en praat met anderen over je ervaring met een chronische ziekte

“Hij heeft alles om de middelbare school goed af te ronden. Geen twijfel over.”

Annemarie, mentor van Wenyu

Thema’s

Bekijk de verschillende thema’s voor meer info en stukken uit de portretten die we gemaakt hebben. Ben je benieuwd hoe anderen tegen zulke dingen aankijken?

 

Bekijk de andere verhalen:

[A /]