"Ik voel me eigenlijk wel een normaal kindje. Maar dan met iets andere dingen."

Het verhaal van Lisa

Lisa  is 8 jaar oud en gaat naar groep 6 van de basisschool. Ze voelt zich niet zielig en vindt school leuk. Ze houdt van hockey. Bekijk hoe ze naar school gaat en lees hier meer.

Lisa heeft de ziekte van Kawasaki en IHH (verhoogde hersendruk). Ze gaat naar school, ze wil zo normaal mogelijk doen, maar ze moet leren haar grenzen aan te geven. De ouders en de meester helpen haar daarbij en samen besluiten ze wanneer ze wel en niet naar school gaat. Haar ouders en de meester stemmen via het sturen van berichtjes af hoe het gaat met Lisa. Haar ouders hebben ook besloten om met Lisa naar de kinderpsycholoog te gaan zodat ze leert hoe ze met haar aandoening om kan gaan en hoe ze dat aan haar klasgenoten kan vertellen. Lisa maakt gebruik van KlasseContact op dagen dat ze niet naar school gaat. Hierover is ze erg positief, het vrolijkt haar ook op. De ouders stemmen haar vorderingen af met de meester en school, ook of ze over kan gaan of niet.

“Het leukste vind ik als de jongens na de les gaan zwaaien voor de camera.”

Over haar aandoening

De ziekte van Kawasaki is een ontstekingsziekte aan de bloedvaten. Ze heeft verhoogde hersendruk, waardoor ze veel hoofdpijn heeft, misselijk is, moet overgeven en ook dubbelziet.

Haar hobby

Lisa houdt enorm van hockey en speelt graag samen met haar zus. Ze zit op een club, maar ze gaan vaak ook even op straat of in de tuin spelen.

Hoofdpijn

Vaak heeft Lisa hoofdpijn als ze opstaat. 2x zo erg als erge hoofdpijn. Ze is er aan gewend, maar het is helemaal niet leuk.

Deel jouw verhaal en praat met anderen over je ervaring met een chronische aandoening

“Ik probeer me steeds te verplaatsen in hun situatie, en wat dan het beste past.”

Marco, meester van Lisa

Thema’s

Bekijk de verschillende thema’s voor meer info en stukken uit de portretten die we gemaakt hebben. Ben je benieuwd hoe anderen tegen zulke dingen aankijken?

 

Bekijk de andere verhalen:

[A /]