'Ik ben blij dat ik gewoon normaal naar school kan'.

Het verhaal van Julian

Julian is 13 jaar oud en hij gaat naar het VMBO. Hij zit in de 2e, en heeft een aandoening waardoor hij soms moe is en hoofdpijn heeft. Bekijk zijn verhaal en lees verder over hem.

Julian heeft een ernstige hartafwijking, waardoor hij snel moe wordt en veel moet drinken, anders krijgt hij hoofdpijn. Hij was vaak niet op school, omdat hij niet zoveel energie heeft en veel migraine. De extern begeleider helpt hem iedere week en geeft hem advies, Hij mist vaak een dag per week en met KlasseContact kan hij vanuit huis meedoen met de lessen. Zijn vrienden zorgen dat het scherm en de microfoon iedere les aangesloten worden, zelfs in de pauze. Zo houdt hij contact.

De extern begeleider overlegt ook met Julian over het inplannen van toetsen en zijn huiswerk. Daarnaast begeleidt hij Julian bij het stellen van grenzen, want dat vindt Julian lastig. Hij moet zelf leren aan te geven wat hij aankan en wat niet. Fietsend naar school heeft hij veel plezier met zijn vrienden en kan hij over school praten.

“Sinds ik met klasseContact werk, gaat school veel beter.”

Zijn aandoening

Julian heeft een meervoudige hartafwijking. Hij heeft vroeger veel operaties gehad, die gelukkig goed zijn gegaan. Nog steeds heeft hij veel hoofdpijn en is hij vaak moe.

Wist je dat?

Julian een speciale e-bike heeft waardoor hij niet zo moe wordt als hij fietst? Zijn vriendje heeft ook zo’n fiets: zo zijn ze samen supersnel.

Wist je dat?

Julian is de jongste thuis. Hij heeft twee oudere zussen.

Hoe gaat het nu met Julian?

Deel jouw verhaal en praat met anderen over je ervaring met een chronische aandoening

“Ik heb een hoop zelf moeten regelen, dus ik hoop dat er meer bekendheid komt.”

Francis, moeder van Julian

Thema’s

Bekijk de verschillende thema’s voor meer info en stukken uit de portretten die we gemaakt hebben. Ben je benieuwd hoe anderen tegen zulke dingen aankijken?

Leren

Vrienden

Veel kunnen

Toekomst

Bekijk de andere verhalen:

[A /]