Het Onderwijs dat Past! community

Deel hier je verhaal. Heb jij ook een chronische aandoening? Of ken je iemand?

De uitdagingen en leuke kanten: deel jouw verhaal!

Dit is een community gericht op jongeren van 10 tot 16 jaar met een chronische aandoening. Jullie kunnen hier met elkaar in contact komen, vragen stellen en ervaringen delen via berichten, blogs, vlogs en foto’s. Het doel van het platform is je ervaringen te delen en elkaar tips te geven. Probeer positief op elkaar te reageren en elkaar te helpen. Niet iedereen denkt of voelt zoals jij. Houd hier dus rekening mee in je reacties. 

Je kunt deelnemen met je eigen naam of met een gekozen naam als je je niet bekend wil maken.

Hoe je te gedragen

Onze gedragsregels
  • Probeer elkaar positief te benaderen. Onthoud dat geschreven tekst soms anders overkomt dan gesproken woord. Ook ken je elkaar vaak niet in levende lijve en zie je elkaars gezichtsuitdrukking niet. Het is in een geschreven bericht soms minder duidelijk dat iets wellicht als een grapje wordt bedoeld.

  • Het helpt in sommige gevallen als je niet direct reacties of opmerkingen ‘afschiet’. Soms moet je dingen even laten bezinken voordat je gelijk een reactie typt. Dan blijft het leuk om elkaar te helpen en op elkaar te reageren. Laat iedereen in de groep dus in zijn waarde en geef de gelegenheid om iedereen zijn of haar verhaal te kunnen doen.

  • Realiseer je dat niet iedereen dezelfde dingen waardeert. De een wil graag ervaringen uitwisselen en de ander wil soms een berichtje met een knipoog. Respecteer elkaar daar ook in en doseer je berichten.

  • Doordat de groep steeds groter wordt, lijken de vragen sneller te ‘verdwijnen’ naar onderen. Reacties op een bericht zorgen ervoor dat een vraag weer bovenaan belandt.

  • Elkaar (verder/opweg-) helpen via deze groep behoort tot de doelstelling van Onderwijs-dat-Past.nl. We willen dat je vragen kan stellen in deze groep, elkaar kan helpen door bijvoorbeeld samen te reizen naar een meet, samen te sporten of elkaar tips te geven. Bij het aanbieden van hulp of ondersteuning: houd in je achterhoofd dat jij zelf bepaalt of dit binnen jouw grenzen en het redelijke valt.

  • Denk altijd goed na voor je persoonlijke/contact informatie deelt met iemand (zoals woonadres of telefoonnummer). Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Ook al is het een geheime groep, het blijft social media en je kent de persoon aan de andere kant (nog) niet.

  • EDventure zorgt dat er geen misbruik wordt gemaakt van de berichten die jullie posten. Ook worden commerciële uitingen verwijderd.
[bbp-register]
[bbp-single-forum id=903]

Categorieën

[A /]